Nesuglasice među naprednjacima, smjene kadrova u Gradskoj upravi Novog Pazara

0
467
blank
Foto: SNS

Direktor Gradske toplane Vladimir Marinković predložen je za zamjenika gradonačelnika Novog Pazara umjesto Igora Novovića koji je prošle nedelje podnio ostavku na tu funkciju, objavio je radio Sto plus.

Taj prijedlog, ali i ostavku Novovivća, razmatraće Skupština Novog Pazara koja je zakazana za 8. novembar, a prije izbora za zamjenika gradonačelnika Marinkoviću mora biti potvrđen mandata odbornika lokalnog parlamenta.

Mjesto za njega oslobođeno je podnošenjem ostavke Jovana Jovanovića iz odborničke grupe “Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu“.

Marinković (44) je završio Pravni fakultet u Beogradu, a u zvaničnoj biografiji je naveo da je, nakon angažmana u „Credi banci“, od 2007. do 2018. godine radio u Gradskoj čistoći kao direktor pravnog sektora i zamjenik direktora, a od decembra 2018. je bio na čelu Gradske toplane.

Ukoliko bude izabran, on će na mjestu zamjenika gradonačelnika naslijediti Novovića, koji je 29. oktobra podnio ostavku “iz ličnih razloga“.

Umjesto Marinkovića, za vršioca dužnosti direktora Gradske toplane predložen je ekonomista Nemanja Mančić (37), u čijoj biografiji se navodi da je od 2007.  zaposlen u Komercijalnoj banci i da posjeduje licencu zastupnika u osiguranju, piše “Danas”.

Do promjena će doći i u Gradskom vijeću gdje je, istog dana i od riječi do riječi istog obrazloženja kao i Novović, ostavku podnio Nedžad Plojović koji je bio zadužen za saradnju sa mjesnim zajednicama i poljoprivredu.

Na njegovo mjesto, predložen je ekonomista Nikola Milenković (39) sadašnji šef Odsjeka za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u Odjeljenju za privredu.

U biografiji Milenkovića navodi se da je od 2008. zaposlen u Gradskoj upravi Novog Pazara, kao i da je u jednom mandatu bio član Upravnog odbora preduzeća Vodovod i kanalizacija. Bio je član raznih radnih tijela lokalne samouprave.

Iako nije bilo nikakvih zvaničnih obrazloženja za ove kadrovske promjene, spekuliše se da je do njih došlo zbog nesuglasica u odboru novopazarskih naprednjaka, a u prilog tome idu i predložene smjene pojedinih članova skupštinskih radnih tijela, navodno, bliskih Novoviću.

Izvor: Danas.rs