Nova prijetnja pribojskim Bošnjacima: Na zgradi Džema Halilagića osvanuo grafit zločincu Mladiću

0
1025
blank
Foto: Facebook/Džemo Halilagić

Na zgradi u Priboju u kojoj živi Džemo Halilagić, poznati aktivista i borac za prava Bošnjaka, prije par dana osvanuo je grafit na kome piše “Ratko Mladić srpski heroj“.

Informaciju je na Facebook objavio Halilagić, koji je predsjednik Odbora za zaštitu ljudskih prava i humanitarnu djelatnost Priboj, novinar i publicista.

Kako je napisao Halilagić, riječ o “jasnoj poruci” i “uobičajenom ambijentu u Priboju”.

“Uobičajeni ambijent u Priboju. Ovaj grafit je prije par dana osvanuo na zgradi u kojoj živim. Jasna je poruka!”, napisao ja Halilagić uz fotografiju.

Halilagić je poznati borac za prava Bošnjaka i na njega je u više navrata pokušan atentat. Više puta je hapšen i brutalno prebijan od strane srbijanske Miloševićeve policije, a protiv njega su podizane brojne montirane optužnice.

Izdan je od strane Sulejmana Ugljanina i bošnjačke politike u Novom Pazaru i ostavljen na milost velikosrpskim nacionalistima.

Autor je knjige “Sandžak bez Bošnjaka – velikosrpski zločinački plan” koja je popisala sve zločine i maltretiranja kroz koja su prošli Bošnjaci u Polimlju i Pljevljima.

Ta knjiga do sada nije promovirana u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, ali su u isto vrijeme promovirane knjige velikoalbanskih lobista predvođenih Ismetom Azizijem i Ali Dacijem.

Nažalost za Halilagića nema mjesta u BNV, ali su za negatore bošnjačkog identiteta vrata ove uzurpirane institucije širom otvorena.

Pojava grafita koincidira sa objavljivanjem video snimka slavlja pripadnika Policijske uprave Priboj, koji se zajedno sa svojim starješinama vesele uz fašističke stihove pjesme koja govori o ubijanju Bošnjaka, veliča ratni zločinac Ratko Mladić i poziva na ponavljane genocida nad Bošnjacima.

Snimak četničkog orgijanja iz Priboja, na kojem se vide zamjenik načelnika Regionalnog centra granične policije za Crnu Goru Vidosav Avramović, službenik Policijske uprave Priboj Marko Žujić, bivši pomoćnik zapovjednika Milojica Bjelović Mime te policijski službenici Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika Policijske uprave iz ovog grada, uznemirio je pripadnike bošnjačkog naroda u Sandžaku. 

Znajući kakav je bio odnos srbijanske policije i vojnih formacija bio prema Bošnjacima u Priboju i ostatku Sandžaka tokom devedesetih godina prošlog stoljeća, ovakvi istupi policijskih službenika moraju se shvatiti ozbiljno.

Izvor: Sandzacke.rs