Nova.rs: Vulin poslao koordinatore da srede loše stanje u PU Novi Pazar

0
1601
blank
Screenshot

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poslao je bivšeg šefa Uprave kriminalističke policije Beograda Milenka Munižabu i načelnika Policijske uprave Valjevo Predraga Đajića kao koordinatore rada novopazarske policije, piše Nova.rs.

Taj portal navodi da su Munižaba i Đajić u Novi Pazar upućeni zbog lošeg stanja u Policijskoj upravi i kontrole rada načelnika Nermina Ljajića.

“Postoji mnogo problema u policiji u Novom Pazaru. Za godinu dana, načelnik Ljajić pokrenuo je 140 disciplinskih postupaka protiv zaposlenih, što je narušilo međuljudske odnose, jer se policajci bukvalno terorišu. Kažnjavanja i premeštanja su učestala, a zbog neiskustva i nesposobnosti načelnika, ova policijska uprava je dovedena na najniži mogući nivo“, kaže izvor Nova.rs te podsjeća da se protiv načelnika Ljajića vodi takođe disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti jer je pokušao da prikrije kršenje zakona jednog policijskog službenika.

Munižaba je javnosti postao poznat po tome što je naložio vraćanje blindiranog automobila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka optuženog za nekoliko surovih ubistava, posle čega je smijenjen sa položaja šefa UKP za Beograd. Važi za poštenog i iskusnog policajca, koji je bio najbliži saradnik sa čuvenim inspektorom beogradske policije Dejanom Jovićem.

Đajić je bio na čelu valjevske policije od 2009. do 2013. godine, a radio je i u Upravi kriminalističke policije.

Izvor: Nova.rs/Radiostoplus.com