Nova zgrada Hitne pomoći uskoro u funkciji

0
722
blank
Foto: Senko Župljanin/novipazar.rs

Građevinski radovi na izgradnji Hitne pomoći u Novom Pazaru su završeni, i građani uskoro mogu očekivati bolju zdravstvenu zaštitu u domenu urgentne medicine.

Trenutno je u fazi nabavka medicinske i ostale opreme, koju će obezebijediti Grad Novi Pazar uz pomoć Ministarstva zdravlja, koje je za te namjene opredijelilo 10 miliona dinara. Zvanično otvaranje i početak rada u novom objektu, očekuje se krajem juna, prenosi portal RTV Novi Pazar.

Radovi na izgradnji novog objekta Hitne službe u Novom Pazaru počeli su polovinom juna prošle godine. Nakon 11 mjeseci savremeni objekat površine 1.400 metara kvadratnih, u građevinskom smislu, je završen. Ono što predstoji je nabavka medicinske i ostale opreme.

”Možemo biti zadovoljni izvođačem radova i kompletnom izgradnjom ovog objekta. Na zadovoljstvo svih građana Uregentni blok će služiti da poboljša kvalitet zdravstvenih usluga i obezbijedi bolje uslove za medicinsko osoblje”, rekao je gradonačelnik Biševac.

blank
Foto: Senko Župljanin/novipazar.rs

On je kazao da Grad već sutra raspisuje javnu nabavku u vrednosti od 5 miliona dinara za opremu.

“Pomoćiće nam Ministarstvo zdravlja sa 10 miliona dinara, tako da će vrijednost ukupne investicije premašiti milion eura”, istakao je gradonačelnik Biševac.

Direktor novopazarskog Doma zdravlja dr. Ervin Ćorović istakao je da je ovakav objekat od velikog značaja za Novi Pazar, ali i cijelu regiju.

”Ovo je objekat koji je od neprocjenjivog značaja, ne samo za Hitnu službu, veća za cio grad i regiju. Hitna je do sada radila u neadekvatnim uslovima. Ovim mi konačno dobijamo jedan izvanredan objekat”, rekao je Ćorović.

On je kazao da se od Ministarstva zdravlja očekuje nabavka medicinske opreme, koja bi u perspektivi trebalo da obezbijedi uslove za rad savremenog Urgentnog bloka u Novom Pazaru.

Izgradnju objekta nove Hitne službe u Novom Pazaru finansirala je Evropska unija preko Ministarstva za evrointegracije, Vlada Republike Srbije i Grad Novi Pazar.