Novi Pazar / Komisija predložila sufinansiranje 19 medijskih projekata

0
109
blank

Komisija za ocjenu projekata u oblasti javnog informisanja u Novom Pazaru predložila je da ovaj grad u 2023. godini sufinasira 19 medijskih projekata, od 37 pristiglih.

Prema ovom prijedlogu, kako prenosi radio Sto plus, najviše novca će i ove godine dobiti Regionalna televizija Novi Pazar 39,6 miliona dinara, što je oko 80 odsto ukupnih sredstava namenjenih medijima.

Projekat Sandžak televizije biće sufinansiran sa dva miliona dinara, a sa 1,4 miliona dinara Emedia groupe.

Predloženo je i da projekat A1tv bude sufinansiran sa 750 hiljada dinara, Centra za primenu novih inovacionih tehnologija sa 600.000, dok će Akademska inicijativa “Forum 10“ dobiti 500.000 dinara.

Projekti Novinske agencije Beta-radija Sto plus, portala Free media i udruženja Journalistic plan će iz budžeta Novog Pazara biti sufinansirani sa po 400.000 dinara, dok će ostalih deset medija i udruženja građana koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja dobiti od 350 do 200 hiljada dinara.

Tročlanu komisiju su činili novinar iz Prijepolja Muharem Mutabdžija, na prijedlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, urednica portala “Ljig info” Andrijana Srećković, na prijedlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić.

Predlog Komisije razmatraće Gradsko veće Novog Pazara na sljedećoj sjednici, a lokalna samouprava je medijima u ovoj godini namijenila 46 miliona dinara.

Izvor: Radiostoplus.com