Novi Pazar / Na konurs za sufinasiranje medija 31 prijava

0
803
blank

Na Konkurs za sufinansiranje projekata od javnog interesa u medijima u Novom Pazaru pristigla je 31 prijava, objavio je danas novopazarski radio Sto plus. Među ovim prijavama, 15 medija ili udruženja koja se bave proizvodnjom medijskih sadržaja ima sjedište u Novom Pazaru.

Od toga dvije su radio-televizije, jedna televizija, dvije radio stanice, dve agencije za video produkciju, a ostalo su udruženja i portali.

Ravnopravni učesnici konkursa su i ostalih 16 medija koji su u zakonskom roku poslali svoje projekte, a njih je najviše sa sjedištem u Beogradu, ukupno sedam, dok su ostali iz Prijepolja, Tutina, Niša, Kruševca i Aranđelovca.

Iz gradske kase Novog Pazara ove godine izdvojeno je 64,1 milion dinara za sufinansiranje projekata medija, a o raspodjeli ovog novca u petak će odlučivati tročlana komisija koju će činiti Edib Honić (predlog Udruženja novinara Srbije), Vukosava Lazović (predlog Udruženja medija i medijskih radnika) i Vlado Radulović (nezavisni medijski stručnjak).

Za učešće u radu komisije oni će biti plaćeni po 12 hiljada dinara neto.

Osim njih troje, za članove ove komisije konkurisalo je još četvoro predstavnika različitih medijskih udruženja i to Jovan Bukovala (predlog Udruženja menadžera u kulturi i medijima), Mileva Malešić (predlog Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine), Marija Obrenović (predlog Lokal pressa) i Gordana Ristić (predlog Profesionalnog udruženja novinara Srbije).

Za konkurs koji se odnosi na proizvodnju medijskih sadržaja namijenjeno je 64 miliona dinara, a za stručne skupove 100 hiljada dinara.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 120 hiljada dinara, a najveći 52 miliona dinara.

Izvor: Beta