Novi Pazar / Zapušteni objekat prijetnja učenicima: Pored Ugostiteljsko-turističke škole stecište narkomana

0
1192
blank
Foto: Forum10

U okviru projekta “Aktivni mladi za bezbjednu zajednicu” Akademske inicijative Forum 10 održane su radionice u nekoliko novopazaraskih osnovnih i srednjih škola. Razgovor o bezbjednosti obavljen je danas i u Ugostiteljko-turističkoj školi.

Najveći problem učenika te škole je zapušteni objekat koji se nalazi u blizini, zbog čega im je potreban školski policajac, prenosi RTV Novi Pazar.

Oni su ukazali na bezbjednosne probleme u lokalnoj zajednici, ali i u svom okruženju. U Ugostiteljsko turističkoj školi u Novom Pazaru učenici su predložili Savjetu da im pomogne da dobiju školskog policajca, koji je potreban zbog praznog objekta koji nema prozore i predstavlja prijetnju za njihovu bezbjednost.

Direktor Ugostiteljsko-turističke škole Iso Ćorović kaže da se o bezbjednosti treba govoriti kako bi ona bila unaprijeđena i da menadžment ove škole ima dobru saradnju sa svim institucijama u gradu.

On je zadovoljan kako su učenci prepoznali značaj bezbjednosti, ali i na pravi način iznijeli probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

Ovo je sedma radionica na kojoj se razgovaralo sa učenicima osnovnih i srednjih škola o bezbednosti u lokalnoj zajednici.

Programski koordinator Akademske inicijative Forum 10 Fahrudin Kladničanin ističe da je cilj projekta Aktivni mladi za bezbjednu zajednicu da se u nekim budućim dokumentima nađu problemi mladih, kako bi bezbjednost u lokalnoj zajednici bila unaprijeđena.

“Aktivni mladi za bezbednu zajednicu”, naziv je projekta, koji Akademska inicijativa Forum 10 realizuje uz pomoć Ambasade Velike Britanije i Misije OEBS-a u Srbiji.

Nasilje na internetu, ekološka bezbjednost, vršnjačko nasilje, neki su od problema koji su mladi iznijeli na radionicama. Učenici su istakli da su ugroženi u saobraćaju, na internetu, da zaslužuju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, ali i bolje životno okruženje.