Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Novom Pazaru: Prepriječila put mlađoj učenici, pa počela da je davi

0
219
blank

Još jedan slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se Novom Pazaru kada je, navodno, jedna učenica drugoj prepriječila put na mostu koji vodi od škole do kuće napadnute djevojčice.

Naime, društvenim mrežama kruži dokument – izjava jedne učenice petog razred OŠ “Ćamil Sijarić”, koja tvrdi da je da je doživjela nasilje od starije učenice na putu od škole do kuće.

U objavi instagram stranice stop_nasilju1, uz fotografiju dokumenta piše, navodno, izjava majke djevojčice koja je bila maltretirana od učenice osmog razreda.

“Ove godine, 21. oktobra po završetku 7. časa u drugoj smeni, tačnije u 19 časova dok se vraćala iz škole, na mostu djevojčica osmog razreda je prepriječila put mojoj ćerki ne dozvoljavajući joj da pređe isti. Zbog čega ili zbog kojeg hira, nismo još uvijek saznali. Pre toga, moja kćerka do tog nemilog događaja nije ni poznavala tu djevojčicu koja ju je maltretirala, što se sve može potvrditi izjavama dece koja su bila prisutna na tom mostu. Moja kćerka je molila da je pusti, jer je to jedini prolaz – most koji dijeli školu do naše kuće. Nije odustajala od svoje namjere i pored molbe mog deteta koja je inače četiri godine mlađa od nje. Pohađa peti razred osnove skole Ćamil Sijarić u Novom Pazaru”, piše u objavi.

Nakon toga, navodno, počinje i fizičko nasilje u vidu davljenja djevojčice.

“Držeći obema rukama most, dijete je pokušalo da se provuče ispod njenih ruku i tada je nasilnica uhvatila s leđa, držeći njen lakat ispod vrata mog djeteta. Dijete je došlo uplakano i uznemireno”, piše u objavi.

Majka je, kako piše, s obzirom da je bio vikend otišla u školu u ponedjeljak u nadi, kako se navodi u objavi, da će mirnim putem rešiti nemili događaj, šte ipak nije dogodilo.

“Sa roditeljima djevojčice se nisam srela, ali sam dobila informaciju od pedagoga škole da mi je majka od devojčice poručila da će me tužiti kada uzme snimak sa bezbednosnih kamera i dokaže mi da smo mi klevetali i pored svih izjava dece koja su opisala ovaj događaj ovako. Riješila sam da prijavim policiji da zaštitim svoje dete. Od dana prijave još uvek ne znam da li će moje dete dobiti zaštitu i koliko dugo ću ja morati da je pratim do škole i iz škole”, navedeno je u objavi.

Na društvenoj mreži objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je čitav slučaj prijavljen nadležnim organima, kao i da je devojčicu potražila ljekarsku pomoć.

Za sada se ne zna epilog događaja kao ni da li je pokrenut krivični postupak protiv devojčice koja je izvršila nasilje.

Izvor: Telegraf.rs