Novopazarska policija oslobodila trotoar ispred svoje zgrade za kretanje pješaka

0
778
blank
Foto: radiostoplus.com

Policijska uprava (PU) u Novom Pazaru oslobodila je prostor ispred glavne zgrade, koji se nalazi neposredno uz ulicu 37. Sandžačke divizije, za nesmetano kretanje pješaka.

Radio Sto plus je prije godinu dana pisao o tome da je policija uzurpirala par stotina metara u ovoj ulici, gdje se godinama nalazio parkig namijenjen isključivo njihovim službenim vozilima, pozivajući se na podatke Geodetskog zavoda.

Radio Sto plus je od policije, prema Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, prije mjesec dana tražio odgovor na pitanje šta su u ovih godinu dana uradili da promjene činjenično stanje, odakle je stigao odgovor da je sporni prostor oslobođen za pješake.

“Kada je u pitanju površina ispred drugog objekta (tkz. baraka) obaveštavamo vas da način njenog korišćenja reguliše Direkcija za uređenje gradskog zemljišta grada Novog Pazara”, navodi se u odgovoru PU Novi Pazar našem radiju.

Prema podacima Sto plus radija, Odjeljenje za komunalne, stambene i poslove saobraćaja nije nikada policiji dalo odobrenje za postavljanje saobraćajnog znaka “Zabranjeno parkiranje – osim za radnike MUP-a”, koji stoji na ovom parkingu.