Obilaznica oko Novog Pazara / Eksproprijacija zakočila putare

0
958
blank

Iako je na obilaznici oko Novog Pazara, koja se gradi od 2005, dosad podignut samo jedan most i uređen jedan kilometar puta, ovdašnji ljudi ne gube nadu jer će – za 66,6 miliona dinara, koliko je obezbijedilo JP “Putevi Srbije” – ovog proleća biti završeno još 1.400 metara trase. Posao je poveren preduzeću “Novi Pazar put”, a onda će preostati da se na dionici ukupne dužine pet i po kilometara završi tačno polovina.

Direktor pomenute putarske firme Ibrahim Škrijelj kaže da su oni spremni da brzo završe i prostali dio, pod uslovom da grad riješi imovinsko-pravne odnose, a investitor obezbijedi sredstva… Napominje i da je srećna okolnost to što je završen most u naselju Jerka, dug 120 metara, te regulisan priključak na putne pravce ka Sjenici i Tutinu. Za završetak svih radova biće potrebno još oko milion eura, a samo za otkup zemljišta na preostalom dijelu obilaznice je neophodno platiti oko 3.000 eura po aru.

“Riječ je o jednom od strateških infrastrukturnih objekata u gradu, čijim završetkom bi bili rešeni mnogi saobraćajni problemi. Učinićemo sve da što prije regulišemo imovinskopravne odnose, koji su dosad bili glavna kočnica, pa da sa nadležnima u JP “Putevi Srbije” i drugim državnim organima obijezbedimo sredstva za konačni završetak obilaznice”, objašnjava gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Radove na obilaznici oko Novog Pazara je 2005. otvorio tadašnji premijer Vojislav Koštinica. U “vizitu” je potom, dok je bio predsjednik Srbije, dolazio i Boris Tadić, a “izređali” su se i ministri Milutin Mrkonjić i Velimir Ilić. Prije dvije godine pomoć države je najavljivala i Zorana Mihajlović.