OD PIŠMAN HODŽE DO PIŠMAN POLITIČARA: Muratović po drugi put među efendijama

0
1345
blank
Foto: Facebook/Admir Muratović

Nekadašnji hodža, a zatim dugogodišnji funkcioner Stranke pravde i pomirenja, Admir Muratović, potvrdio je na svom Facebook profilu ono što je portal Sandžačke već najavio, odnosno njegovo povlačenje iz politike i sa mjesta odbornika u Gradskoj skupštini Novog Pazara.

Muratović je obznanio i svoje novo zaposlenje u Islamskoj zajednici, ponovivši teške kvalifikacije za vjernike i pripadnike druge Islamske zajednice, nazvavši ih kriminalcima, ubicama, izdajnicima i cinkarošima.

Pitanje je da li se ovakvim kadrovskim rješenjima zapravo zatvaraju vrata pomirenja i vraćanja jedinstva Islamske zajednice. Jedno je sigurno, Muratovićevim odlaskom iz politike ona je dobila, a njegovim dolaskom u IZ ona je smanjila šansu za normalan dijalog i proces vraćanja jedinstva Islamskoj zajednici.

Muratović je u svom postu istakao da je njegov posao u politici nakon 14 godina završen i da je Islamska zajednca, kao najvažnija ustanova muslimana ali i Bošnjaka u Srbiji, “odbranjena od neodgovornih politika i političara”.

Zahvalio se muftiji Mevlud ef. Dudiću što je, kako ističe, procijenio da je njegov zadatak u politici završen.

“Bili smo prinuđeni svih ovih godina da je branimo od neodgovornih politika i politicara. Odbranili smo je. Molim Gospodara da muftiju Zukorlića, mog Šejha, nagradi džennetom jer je imao povjerenja u mene da mi to da kao emanet. Da Gospodar svjetova podari duga vijeka i zdravlja lideru našeg pokreta, muftiji Dudiću, koji je jedina adresa koja je mogla da odluči vezano za moj emanet. Hvala mu što mi je ukazao povjerenje i čast da se ponovo vratim u instituciju koja me je podigla i koja je moja glavna kuća na ovom svijetu. Moj dom”, naveo je Muratović.

Objasnio je da je muftija Dudić uvijek isticao da trebaju podržati onu politiku i političare koji budu postovali Islamsku zajednicu.

“Islamska zajednica je nas stožer i koliko je budu poštovale politike i političari toliko će imati bereketa. Ovim postom sa moje strane prestaje svaka moja potreba da bilo kom objašnjavam novonastalu situaciju. Ja sam službenik Islamske zajednice, a sa tog mjesta ću još snaznije braniti njenu autonomnost i raditi na vraćanju jedinstva. Koliko dugo ovisi jedino o odluci mog lidera muftije Dudića”, naveo je Muratović.

Zahvalio se i svojim prijateljima iz SPP-a na, kako kaže, podršci i ohrabrenju da donese ovakvu odluku, poželivši im puno sreće na izborima uz dovu “da uvijek budu svjesni odakle su krenuli i kakav je emanet Islamska zajednica”.

Posebno se zahvalio svojim prijateljima iz Sjenice “koji su vjerovali da zajedno mogu pobijediti prljavi kriminal” i obećao da će nastaviti svoju borbu za istinu stradanju Edina Hamidovića.

“Radujem se budućoj saradnji na obostrano zadovoljstvo uz puno postovanje autonomnosti IZ u skladu sa normativima o ne miješanju politike u autonomnost IZ. Obavještavam ih također da ću još snažnije nastaviti borbu za istinu o šehidu Edinu Hamidovicu jer vjerujem da su svjesni, pogotovo članovi kolegijuma šta nam je rahmetli Muftija rekao na posljednjem susretu.

Hvala svima na podršci. Nije vrijeme podjela, vrijeme je da svi postanemo jedna strana uz jednu i jedinu Islamsku zajednicu protiv kriminalaca, ubica, izdajnika i cinkaroša, kako je to definisao naš lider rahmetli muftija Muamer Zukorlić”, poručio je na kraju Muratović.

Izvor: Sandzacke.rs