Održan IV Kongres Bošnjačke stranke: Ervin Ibrahimović izabran za predsjednika BS-a

0
514
blank
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka održala je danas u Rožajama IV Kongres pod sloganom “ISPRAVNO NAPRIJED!”. Na Kogresu su delegati za predsjednika BS-a izabrali mr. Ervina Ibrahimovića za novog predsjednika partije, saopćeno je iz stranke.

Na Kongresu je izabran i novi saziv Glavnog odbora, kao i Statutarna i Nadzorna komisija, kao i Sud časti, javlja Antena M.

Kongres je usvojio novi program i statut partije, kao i Rezoluciju o očuvanju bošnjačkog nacionalnog, vjerskog i jezičkog identiteta u Crnoj Gori.

blank
Foto: Bošnjačka stranka

Nakon intoniranja himni Crne Gore i EU na početku, odata je pošta i proučena fatiha za rahmetli Rafeta Husovića, dugogodišnjeg predsjednika BS, koji je 9. marta preselio na ahiret.

Kongresu je prisustvovalo 272 delegata, a zbog epidemiloških mjera bio je ograničen broj gostiju.

blank
Foto: Bošnjačka stranka

Marković čestitao Ibrahimoviću izbor za predsjednika Bošnjačke stranke

Čestitam Ervinu Ibrahimoviću izbor na funkciju predsjednika Bošnjačke stranke, uz želju da tokom povjerenog mandata doprinese boljem životu građana, stabilnosti Crne Gore i uspjehu svoje partije – saopštio je na Tviteru poslanik Demokratske partije socijalista Duško Marković.

“Vjerujem da će Bošnjačka stranka sa g. Ibrahimovićem nastaviti dosljednu i patriotsku politiku državotvorne partije, koju je utemeljio njen rano preminuli lider Rafet Husović. Stranci, delegatima, izabranim funkcionerima i novom predsjedniku čestitam uspješno održan Kongres”, zaključio je Marković, prenosi Pobjeda.

Izvor: Antena M/ Pobjeda.me