Osmospratnica na mjestu požara u Rasadniku

0
682
blank
Foto: sandzacke.rs

Novi stambeni objekat u naselju Rasadnik, koji će biti izgrađen na mestu gde su u februaru prošle godine izgorjeli domovi 12 porodica, imaće osam spratova sa 54 stana, saznaje radio Sto plus.

Izgradnju objekta će finansirati Grad Novi Pazar, a u toku je izrada projekta, nakon čega će se predati dokumentacija za lokacijske uslove, glavni projekat, građevinsku dozvolu i raspisivanje tendera za izvođače radova.

Član Gradskog vijeća Fevzija Murić rekao je radiju Sto plus da će to biti stanovi za socijalno ugrožene porodice, koji dugi niz godina nisu građeni u ovom gradu, a da će se do liste onih kojima su najpotrebniji doći preko Centra za socijalni rad.

“Do sada je završeno nekoliko procedura, a trenutno inžinjeri rade na rješavanju najbezbednijeg i najboljeg sistema grijanja. Izgubili smo više od dva meseca dok je trajalo vanredno stanje zbog korona virusa, a prije toga sa katastrom oko parcele, jer je rađeno sublimiranje parcela koje su sada povezane u jednu, dakle sve su to kancelarijski, nevidljivi poslovi“, rekao je Murić.

On je rekao da je nezahvalno prognozirati kada će početi izgradnja tog stambenog objekta, ali da bi u lokalnoj samoupravi voleli da to bude što pre, jer svakog meseca plaćaju kiriju porodicama čiji su domovi izgoreli u tom požaru.

“Oni su potpuno zaštićeni, iz zakupa će preći u svoje stanove, a nama je u interesu da to bude što pre, međutim zavisimo od više faktora. U pitanju je ozbiljan projekat i nije dobro nikoga požurivati. Kad već pravimo zgradu želimo da ona izgleda što bolje i da što više porodica dobije krov nad glavom“, rekao je Murić.

U požaru više objekata u februaru prošle godine u naselju Rasadnik niko nije ozbiljnije povrijeđen.

Izvor: Radiostoplus.com