Paučinac: Nije bilo očekivanih promjena, ne odustajemo od borbe

0
451
blank
Foto: radiostoplus.com

Građanski aktivista iz Novog Pazara Aladin Paučinac rekao je danas da nema namjeru da odustane od borbe za istinom i pravdom.

Godinu dana nakon prvog protesta građana stanjem u Opštoj bolnici tokom epidemije korona virusa, Paučinac je radiju Sto plus rekao da javnih protesta trenutno nema, ali da se bore drugim sredstvima.

“Privatne tužbe koje protiv nas podnosi direktor bolnice Meho Mahmutović nisu nas pokolebale. Koristimo sva moguća zakonski dozvoljena sredstva kako bi nastavili borbu, a svi oni koji stoje iza prošlogodišnje katastrofe treba da znaju da nećemo stati, insistiraćemo na utvrđivanju njihove odgovornosti i eventualnom krivičnom gonjenju”, rekao je Paučinac.

On je prije godinu dana bio u prvom redu protesta ispred bolnice, tokom posete i obraćanja premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Građani su tada zvaničnike optužili za izostanak pomoći, skrivanje podataka i obmanjivanje javnosti.

Usledili su svakodnevni protesti, na kojima su tražene ostavke direktora Bolnice Maha Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika, jer su „nespremno dočekali prethodni talas korona virusa“, kada je Novi Pazar bio žarište u Srbiji.

“Promjene kojima smo se prije godinu dana nadali se nisu desile, a u međuvremenu su se građani umorili od protesta i sa njima smo privremeno stali. Ipak, pozitivno je to što smo se mi od neformalne grupe građana transformisali u registrovanu organizaciju civilnog društva, a našim aktivnostima održavamo plamen istinoljubivosti i pravdoljubivosti u ovom narodu”, rekao je Paučinac.

Izvor: Radiostoplus.com