PAUČINAC O PRIJETNJAMA SA SANDŽAKPRESSA: Zakažite strijeljanje, pa da izađemo!

0
1008
blank
Screenshot/Facebook

Najpoznatiji novopazarski građanski aktivista Aladin Paučinac regovao je na Facebooku povodom prijetnji upućenih sa portala SandžakPress, gdje je u komentaru prijećeno likvidacijom novinara i građana zbog reakcije i ukazivanja na nestručnu obnovu Arap džamije kojom je narušena njena arhitektonska i kulturno-historijska vrijednost od nemjerljivog značaja za Bošnjake i Sandžak.

“Nadam se da ste zadovoljni kada vidite da se na ovaj način vašim sugrađanima crta meta na čelo. Pozivanje na njihov linč. Ne znate drugačije? Naučio vas je vaš šejh. Za najmanju sitnicu strijeljanje. Zabranili bi ste nam da mislimo, da govorimo? I što je najgore što sve to dolazi iz kuhinje Muamera Zukorlića. Za šta da ih likvidirate, šta su uradili?! Pogriješili su to što iznose svoje mišljenje i više vrednuju staru Arap džamiju nego neku novu.

Pa hajde zakažite to strijeljanje, da izađemo mi kojima se ne sviđa arhiktetura neke nove džamije pa nas lijepo streljajte na sred centra svi vi kojima se sviđa nova džamija a ne sviđa kritika na razlike. Naučili su vas nekom nasilnom islamu. Kad ste toliko nasilini zašto zavoleste zorom 100/1, možda da bi lakše gazili Bošnjake?

Hoćete da ubijate za jedno mišljenje. Ko vas je naučio da mrzite neistomišljenike taj u sebi nema grama islama. Svojim nasilničkim ponašanjem i ekstremnističkim objavama nas nećete natjerati da mislimo kao vi. Niste vi gospodari ovog svijeta ma koliko vam se to činilo”, napisao je Paučinac u objavi na Facebooku.