Plan javnih nabavki Novog Pazara u 2018. predviđa izdvajanja od 675 miliona dinara

0
828

Gradska uprava Novog Pazara planirala je da tokom 2018. godine potroši više od 675 miliona dinara na tenderima za izvođenje infrastrukturnih radova, kupovinu dobara i obezbjeđivanje usluga, navedeno je u Planu javnih nabavki za ovu godinu.

Najviše novca predviđeno je za rekonstrukcije škola pa je tako lokalna samouprava planirala da u sanaciju i adaptaciju Gimnazije uloži 69 miliona dinara, osnovnih škola Desanka Maksimović 40 miliona, Vuk Karadžić 23, Bratstvo 15 i Đura Jakšić 10 miliona dinara.

Značajna ulaganja biće i u održavanje lokalnih puteva i gradskih saobraćajnica pa će na dva tendera biti potrošeno 105 miliona dinara. Pored toga, planirano je još 27,7 miliona dinara za radove na investicionom održavanju šest gradskih ulica.

Za izgradnju ulica i potpornih zidova u naselju Blaževo Grad je planirao da uloži 34 miliona dinara, a za vodovodnu i kanalizacionu mrežu još 13 miliona dinara.

Planom javnih nabavki predviđeno je i da lokalna samouprava potroši 150 miliona dinara za nabavku dobara, a najvrednija stavka je plaćanje javne rasvjete, na šta će otići trećina tog novca.

Grad će izdvojiti 23,3 miliona dinara za kupovinu opreme i vozila za novi Urgentni blok, a tim dokumentom predviđena je i nabavka vozila, opreme i uniformi za Komunalnu policiju koja će ove godine biti formirana. Za to je planirano nešto manje od pet miliona dinara.

Kao i u 2017, lokalna samouprava će obnoviti vozni park pa je ove godine izdvojeno šest miliona dinara za kupovinu četiri putnička vozila.

Među uslugama koje Grad želi da obezbijedi putem javnih nabavki nalaze se i izrade raznih infrastrukturnih projekata, ali i obuka za nezaposlena lica (14,5 miliona dinara), usluge mobilne telefonije (pet miliona), ugostiteljske usluge (3,2 miliona).