Portalu Free Media i Medicinskoj školi “Dva heroja” uručene Interkulturalne povelje Kula motrilja

0
144
blank
Foto: Facebook/Fahrudin Kladničanin

Predstavnici Akademske inicijative “Forum 10” dodijelili su danas novouspostavljenu nagradu “Interkulturalna povelja – Kula motrilja” Medicinskoj školi “Dva heroja” i portalu Free media, u susret Međunarodnom danu ljudskih prava.

Izvršni direktor ove nevladine organizacije Fahrudin Kladničanin rekao je novinarima da ova srednja škola povelju dobija za doprinos koji daju organizacijama civilnog drušva u promociji ljudskih i manjinskih prava.

“Kolektiv ove škole je u punom kapacitetu posvećen promociji i afirmaciji koncepta interkulturalnosti. Internet portalu Free Media povelju dajemo zbog aktivne promocije interkulturalizma kroz proizvodnju medijskih sadržaja. Oni time informišu građane o tome kako Novi Pazar živi kada su interkulturalizam i druge identitske i kulturne teme u pitanju”, obrazložio je Kladničanin.

On je istakao da će ovu nagradu dodjeljivati svake godine pojedincima, institucijama i kolektivima, koji svojim angažovanjem i radom doprinose afirmaciji koncepta interkulturalnosti u lokalnoj zajednici, prenosi Free Media.

“Od kada postoji škola priređujemo razne aktivnosti, debate, promocije koje se bave interkulturalnošću i multikulturalnošću. Sve je to tradicija ovog grada, čiji građani su uvijek znali kroz historiju kada je najteže da zagrle jedni druge”, rekla je Preljević.

Urednica portala Free media Amela Bajrović kaže da je veoma srećna da je neko u lokalnoj zajednici prepoznao ono čime se bave i uvažio ih na ovaj način.

“Mi smo najmlađi portal na ovim prostorima, još uvek se probijamo na medijskom nebu, a interkulturalnost je jedan od glavnih fokusa našeg delovanja. Želimo slobodno da pričamo o svemu što čini i tišti našu multinacionalnu zajednicu u kojoj vekovima zajedno žive Srbi i Bošnjaci”, rekla je Bajrović.

Pre dodele povelja, učenicima Medicinske škole “Dva heroja“ organizovana je radionica o ljudskim pravima, tokom koje je projektovan film na tu temu.

Izvor: Free Media