POSLIJE SASLUŠANJA U POLICIJI: Azizi predvodio delegaciju SDA Sandžaka na svečanosti u Muzeju?

0
373
blank
Foto: Facebook

Nakon što je javnost saznala da je policija u Novom Pazaru privela Ismeta Azizija radi davanja izjave zbog antiustavnog djelovanja i aktivnosti na polju albanizacije Sandžaka, portal Sandžačke trpi niz napada od ove grupe koja smatra da im je naše izvještavanje zapravo najveća smetnja za ostvarenje njihovih velikodržavnih aspiracija na teritoriju Sandžaka i napada na bošnjački identitet.

Kao što smo pisali i procjenili prije izbora, Azizi je u Sandžak došao poslije održanih Parlamentarih izbora.

Njegovi saradnici u SDA Sandžaka i Bošnjačkom nacionalnom vijeću su procjenili da bi im njegovo prisustvo u kampanji štetilo rejtingu, pa su čekali da prođu izbori.

Ipak, ni to im nije pomoglo, kao ni pozivanje na Bosnu u izbornoj kampanji, pa je SDA Sandžaka doživjela svoj historijski minimum u glasovima.

Sandžački Bošnjaci su odavno pročitali tu licemjernu politiku, a prije svega to što se SDA povezala sa ljudima s Kosova koji su otvoreni neprijatelji Bošnjacima i Bosni i koji ih uporno negiraju i vrijeđaju.

Daakle, Azizi se pojavio na svečanosti koju je organizovao Muzej “Ras” u Novom Pazaru, kojim rukovodi funkcioner SDA Fuad Baćićanin.

Azizi se, naravno, našao u delegaciji SDA Sandžaka koja je bila na proslavi.

Međutim, primjetno je bilo da delegaciju nije predvodio Sulejman Ugljanin, pa se postavlja logično pitanje da li je vođa delegacije SDA Sandžaka bio zapravo Azizi i da li postoji mogućnost da poslije povlačenja Ugljanina na čelo stranke dođe ovaj velikoalbanski nacionalista. Jer, Azizi je oženjen iz Novog Pazara i možda pored kosovskih ima i srbijanska dokumenta.

Možda bi to bilo i najrealnije i najpravednije. Da se SDA preimenuje u stranku albanske nacionalne manjine i tako s to malo glasova doprinese Kamberiju da uzme jednog ili dva poslanika. Pravedno je da ta grupa ostavi i BNV Bošnjacima, a oni mogu organizovati podružnicu Albanskog nacionalnog vijeća iz Preševa.

Izvor: Sandzacke.rs