Poziv na TERORIZAM / Upošljenik ISLAMSKE ZAJEDNICE u Srbiji pozvao na paljenje SANDŽAČKIH!

0
839
blank

Upošljenik Islamske zajednice u Srbiji (ime i prezime poznato redakciji) upitio je danas u komentaru na Faecebooku otvorene prijetnje redakciji Sandžačkih novina pozivajući na nasilje i napad na naš portal.

“Ovaj kontejner treba zapalit … od sandzackih … nisu sandzacke samo se kriju … ovo su izdajnicko procetnicke novine …”, navodi u svom pozivu na nasilje ovaj upošljenik IZ u Srbiji.

blank

Već duže vrijeme Sandžačke novine su izložene konstantnim prijetnjama i pozivima na napad od strane upošljenika Islamske zajednice u Srbiji i članova Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Intezivne prijetnje počele su nakon što su nedavno na portalu Sandžak Press zlonamjerno objavljeni podaci o vlasniku domena sandzacke.rs kao i fotografije preuzete sa ličnih FB profila, te nakon što je na društvenim mrežama nakon ovog “crtanja meta” pokrenuta hajka protiv Sandžačkih novina.

Vjerovatni razlozi za napad su i niz tekstova Sandžačkih novina kojima je razotkrivena dvostruka politika lidera SPP-a Muamera Zukorlića u Beogradu.

blank
Foto: SPP

Kao što smo već pisali, naš portal je prvi najavio da će Zukorlić promjeniti naziv stranke i da će izbaciti termine “Sandžak” i “bošnjačka” iz naziva iste, da je potrpedsjednik njegove stranke Prokić visokorangirani mason, pokazali smo kako se odnosi prema Aćif-efendiji u Novom Pazaru a kako u Beogradu i još niz drugih stvari.

Sandžačke novine očekuju da će predstavnici Islamske zajednice u Srbiji javno osuditi vandalske pozive na nasilje i adekvatno sankcionisati ponašanje svojih upošljenika.

Ovom prilikom se također nadamo da će rukovodstvo Stranke pravde i pomirenja pokazati svoj demokratski kapacitet i osuditi ovaj i sve druge pozive na nasilje prema Sandžačkim novinama, kao sto su jučer na sjednici predsjedništva ove stranke osudili napad na vozilo funkcionera ove stranke i direktora Doma za lica ometena u razvoju u Tutinu, Omera Đondića.