Prikupljen novac za liječenje Abaza i Rifata Kardovića u Turskoj

0
563
blank
Foto: Privatna arhiva

Porodica Faruka Kardovića objavila je da su prikupljena sredstva za liječenje dječaka Abaza (osam godina) i Rifata (šest godina) koji su oboljeli od rijetke i teške bolesti.

Prema procjeni ljekara, liječenje se mora sprovesti u inostranstvu, a da bi se dječaci oporavili neophodna je transplatacija koštane srži. Za čitav proces je potreban novčani iznos od 500.000 eura.

“Zahvaljujemo se svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestovali u donacijama za liječenje naših hrabrih dječaka Abaza i Rifata Kardovića. Zahvaljujemo se svima koji ste bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem – da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života. Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu HUMANOST. HVALA VAM plemeniti ljudi, prijatelji, što ste se odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja. Hvala, predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, Javnim ustanovama, učenicima i privrednicima”, navodi se u objavi na društvenim mrežama.

Porodica je posebnu zahvalnost izrazila svima koji su se ponudili da doniraju svoju koštanu srž.

“Obavještavamo javnost da prikupljena sredstva i sredstva čija je uplata najavljena dostižu traženi iznos od 500.000 koji je prema procjeni i iskustvu liječenja od Adrenoleukodistrofije ljekara specijalista iz Beograda i Holandije potreban za liječenje ove bolesti. Porodica Kardović će obavještavati javnost o svim nastalim troškovima liječenja putem internet stranice ‘kardovic.com’. Ukoliko dospjele uplate pređu iznos veći od 500.000€, porodica Faruka Kardovića će proslijediti humanitarnim organizacijama, fondacijama i djeci koja boluju od rijetkih bolesti o čemu će javnost biti redovno obavještavana. Nadamo se da ćemo dobiti ovu bitku koju vodimo svi zajedno i da će Abaz i Rifat moći kao i sva djeca da imaju bezbrižno i zdravo djetinjstvo”, navela je porodica Kardović.

Broj računa za uplatu novčanih sredstava 540-32008721-05 Erste Banka

Kontakt telefon/viber +382 69 200 250

Izvor: Vijesti.me