Pristiglo 39 medijskih projekata, najviše novca traži RTV Novi Pazar

0
679
blank

Na konkurs Novog Pazara za sufinansiranje medijskih sadržaja pristiglo je 39 projekata vrijednih preko 135 miliona dinara, objavljeno je na sajtu lokalne samouprave koja je medijima u ovoj godini namijenila 48 miliona dinara.

Najviše novca za svoj projekat (45,2 miliona dinara) traži Radio televizija Novi Pazar, medij koji je rekorder po iznosu dobijenih sredstava na konkursima lokalnih samouprava i Ministarstva kulture prethodnih godina, piše portal radija Sto plus.

Za sufinansiranje medijskog sadržaja, malo poznata Unipol grupa iz Beograda traži preko 20 miliona dinara, a višemilionske projekte kandidovali su i TV Sandžak (12,3 miliona), Info centar Tutin (10), Sandžak media (5,8), El kelimeh (5,7) i Ref ref radio (5,6 miliona dinara).

Ostali projekti vrijedni su od 280.000 do preko dva miliona dinara.

Paralelno sa predajom medijskih projekata trajao je i konkurs za prijavu kandidata za članove komisije koja će ih ocjenjivati, a na koji se javilo petoro kandidata.

Predlog Asocijacije nezavisnih i lokalnih medija “Lokal press” za člana je Muharem Mutabdžija, Jovana Bukovala predložilo je Udruženje menadžera u kulturi i medijima, a Mariju Lazarević Udruženje medija i medijskih radnika.

Kao samostalni, nezavisni, kandidati prijavili su se Radojica Bunčić i Dragan Pejčić.

Osim o Mutabdžiji, dugogodišnjem novinaru, o ostalim kandidatima za članove komisije nema previše informacija na internetu, Udruženje menadžera u kulturi i medijima uopšte nema svoj sajt, dok na sajtu Udruženje medija i medijskih radnika ne postoje nikakve informacije o rukovodstvu ili čime se oni bave.

Bunčić je jednom već bio član komisije koja je ocenjivala medijske projekte u Novom Pazaru.

Izvor: Radiostoplus.com