PROHUJALO S VIHOROM: Hajdinović se prisjetio koalicije SDA s Vučićem i Dačićem

0
733
blank

Sekretar Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Mirza Hajdinović se s ovog “nestranačkog” mjesta na društvenim mrežama prisjetio koalicionog sporazuma SDA Sandžaka sa Srpskom naprednom strankom (SNS) Aleksandra Vučića i Socijalističkom partijom Srbije (SPS) Ivice Dačića iz 2013. godine.

Neki će reći da je ovo još jedan dokaz politizacije BNV i njenih funkcionera, ali to sad i ptice na grani znaju.

No, evo sta je Hajdinovic želio reći:

“Kaže narodna mudrost, u laži kratke noge!

Kada sa početka postaviš nešto na lažima, predstaviš laž kao nešto što je istina i onda imaš neodgovorne mase koje vjeruju u to.

Nije da je vrijedno komentarisati laži tipa ‘prvi put u historiji’, opasnog virusa laži koji širi ovaj predvodnik velikosrpskog režima, to sigurno nije vrijedno, međutim želja mi je da ukažem na pogubnost djelovanja ovih satanista koji se lažima služe i u laži vjeruju.

Negde u februaru ove godine sam kada su mediji i sajt SNS-a objavili da su potpisali ‘muslimani’, kako stoji tom na sajtu, sa SNS-om sporazum pozvao sam da ga objave. Želeo sam da vidim šta piše, a ne da slušam interpretacije potpisnika. Koje se budi rečeno razlikuju od sajta SNS do sajta SPP. Naravno do danas ni na jednom zvaničnom sajtu ne može se naći potpisani sporazum.

Evo želim da objavim danas taj sporazum u kojem nema ni ‘S’ od Sandžaka, a Bošnjacima se islamska zajednica i vjerska prava nameću kao jedini problem u ovoj srpskoj državi Srbiji. Pa neka javnost ocjeni šta je to što kriju da su potpisali a govore samo interpretacije ‘prvog sporazuma’.

Laž je da je to prvi potpisani sporazum! Možda i jeste sa nekim nižim funkcionerima SNS-a, ali SDA Sandžaka je još 2013. godine u januaru potpisala sporazuma koji su overili i Vučić i Dačić. U ovom sporazumu jasno se vidi razliku od ovog ‘prvo potpisanog u historiji’ jer on predviđa konkretne ciljeve u koje naravno ima i Bošnjaka i Sandžaka”, napisao je Hajdinović.

blank
blank