Propala prodaja zgrade u kojoj je smještena Radio televizija Novi Pazar

0
520
blank

Parcela površine 10,5 ari i zgrada od 1.755 kvadrata, u kojoj je smještena Radio televizija Novi Pazar, nisu prodati na današnjoj javnoj licitaciji jer nije bilo zainteresovanih kupaca, saznaje radio Sto plus.

Grad Novi Pazar oglasio je na prodaju taj objekat i parcelu po početnoj cijeni od 797.000 eura, ali niko u predviđenom roku nije uplatio depozit od 10 odsto kako bi mogao da učestvuje u javnom nadmetanju za kupovinu.

Lokalna samouprava raspisala je početkom juna pet oglasa za prodaju nekoliko objekata u centru grada, uključujući i ovaj, po početnoj cijeni od gotovo 3,3 miliona eura.

Sto plusu su u lokalnoj samoupravi rekli da je samo za prodaju 17,4 kvadrata lokala u Ulici 28. novembra, u kojem je trenutno smješten restoran brze hrane (Pinokio), pristigla bar jedna blagovremena prijava.

“Javno nadmetanje za otuđenje tog objekta održaće se 13. jula, u devet časova”, rekli su nam u lokalnoj samoupravi.

Početna cijena za taj lokal je 121.800 eura, odnosno, 7.000 eura po kvadratu.

Licitacije za kupovinu pet kancelarija na prvom spratu zgrade u kojoj su smješteni javna preduzeća “Gradska čistoća”, “Gradska toplana” i “Vodovod i kanalizacija”, površine 96 kvadrata, kao i sedam u prizemlju, površine 186 kvadrata, neće biti održane, jer nema zainteresovanih kupaca.

Te kancelarije nudile su se po početnoj cijeni od 686.000, odnosno, 1.330.000 eura.

Niko se nije prijavio ni na oglas za prodaju 58,8 kvadrata ugostiteljskog objekta (Studio), smještenog u podrumu zgrade u Ulici 28. novembra, čija je početna cijena bila 353.100 eura.

Kada će biti raspisani novi oglasi za prodaju tih objekata i po kojoj početnoj cijeni, još uvek nije poznato

Izvor: Radiostoplus.com