Rahmetli Muftija o jedinstvu IZ sa “izdajnicima”: Nedaj mi Bože da taj dan doživim!

0
288
blank

Rahmetli muftija Muamer Zukorlić, kao obrazovan i mudar čovjek i nenadmašan vizionar, duboko je pronikao u suštinu namjera i djelovanja svojih političkih neprijatelja, a po pitanju postizanja jedinstva Islamske zajednice bio je posebno obazriv i pronicljiv. Dobro je znao šta je cilj razbijačima Islamske zajednice iz sfere politike i nije im vjerovao ni trenutka kada su govorili da žele raditi na postizanju njenog jedinstva.

Donosimo vam fragment jednog od njegovih fenomenalnih govora:

“Sedam godina su govorili jednu stvar: Neka se Muamer Zukorlić skloni sa čela Islamske zajednice, Islamska zajednica će biti jedinstvena. Jesu li tako govorili. Pa, šta bi sa to rečenicom? Sklonih li se ja sa čela Islamske zajednice? Skonih. Zašto se ne ujedini Islamska zajednica? Zato što izdajnici lažu. I njima ne treba vjerovati ništa.

Šta god da uradimo šta traže, oni će tražiti nešto novo. Osim ako ne uradimo ono što suštinski žele, a to je da sve ovo što postiji, sve ovo što je ostavljeno od ranije i sve što smo gradili zadnjih 24 godine, da predamo njima da im služi neistini, prevari, kriminalu, nasilju i zloupotrebi ovog siromašnog i zgaženog naroda. Tada bi rekli – odlično je.

Vjerovatno bi njima bilo odlično, a ovaj jadni narod bi propadao. Svjetlo vjere koje je ovdje zasjalo bi se gasilo. Tada bi mi bili dobri za njih. Nedaj mi Bože da taj dan doživim. Bolje da nisam živ ni sekunde da to doživim”.