Raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih sadržaja

0
409
blank

Gradsko vijeće Novog Pazara raspisalo je danas Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 48 miliona dinara.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje sadržaja namijenjenih za televiziju, radio, internet portale i štampane medije, a najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200 hiljada dinara, a najveći 45 miliona dinara.

U odnosu na prethodnu, Novi Pazar će ove godine izdvojiti sedam miliona dinara manje za sufinansiranje medijskih sadržaja.

Medijski sadržaji treba da doprinesu istinitom, nepristrasnom i potpunom informisanju svih građana Novog Pazara, a u konkursu je detaljno navedeno 15 prioritetnih oblasti kojima bi predloženi projekti trebali da se bave.

Konkurs se raspisuje za sprovodenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 31. januar 2022. godine.

Gradsko vijeće Novog Pazara pozvalo je zainteresovane medijske stručnjake, novinarska i medijska udruženja da u narednih 10 dana predlože članove konkursne komisije, koja će ocjenjivati pristigle projekte.

Izvor: Radiostoplus.com