Rebronja: Moja plata nije uvećana

0
1033
blank

Direktor Narodne biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja demantovao je danas pisanje radija Sto plus da je zbog nepravilno obračunatih koeficijenata tokom 2016. godine on primao veću platu nego što je zakonom dozvoljeno.

On je rekao da je tačno da je biblioteka zbog loše obračunatih osnovica isplatila 277.000 dinara na ime zarada više nego što je propisano zakonom, ali da se taj iznos ne odnosi na njegova primanja.

“Državni revizor utvrdio je da su povećani koeficijenti za obračun zarada zamenika direktora, portira, domara, lozača i čistačica i te nepravilnosti su otklonjene. Koeficijent za te radnike je tako obračunavan godinama unazad, pa se desilo da sam morao da umanjim osnovicu za radnike koji decenijama rade u biblioteci i deli ih par mjeseci od penzije”, kazao je Rebronja.

Radio Sto plus je danas u tekstu pod naslovom “Tri ustanove nezakonito uvećale plate, nabavke bez tendera” objavio da je biblioteka “Dositej Obradović” nezakonito potrošila 277.000 dinara zbog neosnovano uvećanih koeficijenata za obračun plate direktoru i pojedinim radnicima.

Provjerom izvještaja Državne revizorske institucije radio Sto plus je utvrdio da su navodi Rebronje tačni pa su mu se izvinuli zbog nenamjerne greške.