Redžepović: Promjena vlasti ili novi izbori jedini spas za Tutin

0
451
blank
Screenshot

Višedecenijska vladavina jedne pogrešne politike u Tutinu nastavljena je nakon posljednjih izbora zahvaljujući jednom odborniku SNS i dva odbornika SDP Rasima Ljajića, koja je u prethodnom mandatu imala čak devet odbornika.

Predsjednik opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Tutinu Zaim Redžepović govorio je na tribini povodom prijema novih članova stranke o aktuelnom političkom trenutku u ovoj opštini, kao i o neophodnosti promjene lokalne vlasti.

“Da smo znali da hoće sa SDA mi im ne bismo dali da osvoje ni ta dva mandata. Nego smo se malo uspavali jer smo mislili da i oni hoće da ruše SDA, pa ih pustili da se kandiduju i oni. Onda oni odu i uzmu dva mandata i podrže Ugljanina i SDA, iako tokom cijele kampanje govore dajte nam glas, jaki su ovi Muftijini, treba i mi da budemo ovde, hoćemo i mi da rušimo SDA. I šta urade poslije izbora? Javi im se jedan odbornik iz SNS i kaže – vi idete tamo. SDP je otišla sa SDA i dala im većinu i legitimitet da formiraju vlast iako su svo vrijeme govorili da hoće da ruše tu vlast.

Čak i sada kad sretnete nekog od njih na ulici, neće vam reći drugačije. ‘Mi nismo za SDA’, ‘da Bog sačuva’, ‘mi nismo sa njima’, ‘ma kakvi mi hoćemo da mijenjamo vlast’. Ali kada se usvaja budžet koji je katastrofalan i koji nema predviđena sredstva da se išta radi, ni na Pešteri, ni oko Kadiluka, niti ima nešto za Mojstir i Dragu, oni izađu i glasaju za”, kazao je Redžepović.

Uprkos svemu rečenom, Redžepović je opštinskim odborima malih stranaka koje čine lokalnu vlast uputio jasnu poruku i ponudu.

“Veoma je važno da shvate poruku i ponudu na vrijeme. Spremni smo da razgovaramo i da se dogovaramo s njima u onoj mjeri u kojoj su ih Tutinci podržali. Nas ne mogu ucjenjivati radnim mjestima i nekakvim procentima, dobiće onoliko koliko im je narod dao i napravićemo novu vlast koja nije koruptivna, koja je ozbiljna i koja odgovara ovom narodu ukoliko su zainteresovani za to. Ukoliko neće da nas podrže, hajde da se dogovorimo da ne dajemo podršku ovoj vlasti. Hajde nemoj da odu na sljedeću sjednicu Skupštine ni ovaj iz SNS ni ovi iz SDP, pošto su oni to kobajagi protiv SDA. Hajde neka ne izađu, nećemo doći ni mi, a to znači da nema većine u Skupštini. Evo, ne moramo da formiramo tu vlast, hajmo na nove izbore. Pošto ste vi mnogo jaki hajmo na nove izbore, pa ćemo onda formirati vlast koja je u interesu ovog naroda”, rekao je Redžepović.