RODITELJI BOŠNJAČKE DJECE: Istina je, u Kraljevu je podijeljena hrana sa svinjskim sastojcima

0
213
blank

Nakon kampanje utjerivanja u laž bošnjačkih roditelja kojima su djeca posluživana hranom sa svinjetinom u Kraljevu, na okružnom takmičenju iz matematike, našoj redakciji putem komentara su se javljali mnogi roditelji da potvrde priču.

Mnogi su zatečeni i u šoku kako jedan bivši efendija, a sadašnji vijećnik BNV Admir Muratović može stati u odbranu takvog čina školske uprave u Kraljevu. Posebno iritira javna neistina da je kontaktirao školsku upravu u Kraljevu za vrijeme vikenda kada ona ne radi i tvrdnje kako je izmišljena priča da su bošnjačka djeca dobila kroasane sa višnjom i kremom.

Komentarom se javio jedan od roditelja djece Abriz Dupljak, ugladni novopazarski profesor informatike.

“Moje dijete je juče bilo na takmičenju u Kraljevu, istina je 100%, donijo je tu kiflu kući iz Kraljeva, srećom je nije pojeo zahvaljujući učiteljici, niko od tih pomoćnih radnika ih nije pitao odakle su i koju će kiflu, nažalost dosta naše djece je pojelo”, kaže profesor Dupljak.

I Aladin Sijarić je potvrdio pisanje našeg portala.

“Istina je da su neka djeca jela a neka nisu i donijeli su kući. Pojedini roditelji su se oglasili, ne znam šta nekima nije jasno. Propust se desio i treba da se oglase odgovorni kako se ne bi dešavalo ubuduće. Ko bi da šuti na ovu temu, ne mora ni da se oglašava i brani”, napisao je Sijarić.

Redakcija Sandžačkih je stupila u kontakt sa još jednim roditeljom E.M. (identitet poznat redakciji) čije je dijete dobilo svinjski kroasan.

“Da mogu da potvrdim da je mojoj kćerki i njenoj drugarici dat sendvič koji je u sastavu imao svinjskog mesa. Takođe nekoliko druge djece koje smo sreli su dobili te iste sendviče”, kaže ovaj roditelj.

“Ovo smo prijavili dežurnoj učiteljici koja je bila zadužena za brigu o maloljetnog djeci. Takođe smo obavjestili i našu učiteljicu o ovom propustu organizatora takmičenja. Bila je u najmanju ruku vrlo neprijatna situacija gledati devetogodišnjake kako jedu dodeljenu hranu bez davanja informacije da ona u sebi sadrži svinjske sastojke”, kaže ovaj revoltirani roditelj.

On dodaje da su nakon završetka takmičenja otišli i nisu upoznati da li je školska uprava preduzela nešto po ovom pitanju.

Međutim, naš portal je u posjedu dopisa kojeg su pojedini roditelji, članovi roditeljskog savjeta, uputili BNV od koga traže reakciju.

U dijelu sandžačke javnosti, nakon objavljivanja ovog sramnog čina školske uprave u Kraljevu, pojedini divlji režimski portali i političari su stali na stranu uprave u Kraljevu tvrdeći da bošnjački roditelji i mediji izmišljaju ovu priču. Očito zarad jeftinih obećanja i privilegija. Jedan od glavnih je bivši efendija Admir Muratović koji je, kao islamski teolog, postao kandidat da bude prvi primjer u ummetu koji je ohalalio svinjsko meso tvrdeći da je ono višnja i krem.

Izvor: Sandzacke.rs