Rožaje dobija savremeni objakat za gradsku školu

0
809
blank
Foto: Radio Rožaje

Nastupajuća građevinska sezona riješiće brojne probleme građana opštine Rožaje koji se odnose na nedostatak određenih infrastrukturnih objekata.

Direkcija javnih radova Crne Gore izdvojila je sredstva u iznosu od oko 45 hiljada eura za izradu projektne dokumentacija za izgradnju treće gradske osnovne školu u Rožajama, prenosi portal Radija Rožaje.

Direktor Direkcije Almer Kalač objasnio je da je riječ o višemilionskom projektu koji će se realizovati fazno i, zbog ozbiljnosti samog projekta i visine sredstava koja će se tim povodom izdvojiti, gradnja objekta će trajati narednih nekoliko godina.

Shodno idejnom projektu koji nam je dostavljen iz Agencije za projektovanje i razvoj savremena zgrada, koja će biti smještena na lokalitetu bivšeg Gornjeg Ibra, moći će da primi po hiljadu učenika u jednoj smjeni. Zahvaljujući modernom planu gradnje, stvoriće se uslovi za izvođenje različitih oblika praktične nastave. U okvirima zgrade biće smještene i fiskulturne sale koje će biti opremljene shodno važećim evropskim standardima.

Opština Rožaje se već godinama suočava sa izraženom prenatrpanošću učenika u dvije postojeće gradske škole, tako da je lokalna samouprava prepoznala potrebu za pokretanje procedure u pravcu adekvatnog rješavanja ovog problema.