SANDŽAČKE SAZNAJU: Muratović napustio politiku

0
3718
blank
Foto: Facebook

Kako portal Sandzacke.rs eskluzivno saznaje, Admir Muratović, visokopozicionirani funkcioner SPP-a, napustio je aktivno bavljenje politikom. On je podnio ostavku na mjesto odbornika u Skupštini Novog Pazara, kao i na sve stranačke funkcije.

Ovome je prethodilo Muratovićevo izopštavanje iz svih struktura SPP-a, a kao razlog je navođeno njegovo stresno stanje nakon preseljenja muftije Muamera Zukorlića, kao i njegova neupotrebljivost u narednim političkim procesima i njegov nepredvidivi konfliktni karakter.

Muratović je bio perjanica radikalnih napada u Skupštini Grada i čestih incidentnih situacija koje su nerijetko mogle da dovedu i do fizičkih obračuna među odbornicima. Muratović je bio jedan od onih koji su sandžačku politiku pretvorili u političku kaljugu u koju pristojni ljudi nisu željeli da ulaze.

Zbog toga je rukovodstvo SPP-a procjenilo da bi dalje djelovanje Muratovića unutar struktura SPP-a samo štetilo politici “pružene ruke” koju je promovirao Usame Zukorlić nakon preuzimanja kormila stranke.

Muratović je tako bio primoran da se povuče i napusti aktivno djelovanje u politici, jer je prethodno dobio signal da ga rukovodstvo SPP-a ne želi na listi za poslanike, ali ni u Gradskom odboru stranke. Također, rukovodstvo stranke ga nije više željelo ni kao odbornika u Skupštini Grada.

Ovim činom, potvrđena su ranija pisanja našeg portala.

Izvor: Sandzacke.rs