Sandžak / Mještani lakše preko granice

0
1458
blank
Granični prijelaz Špiljani

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u februaru je tražilo od predsjednika opština Pljevlja, Bijelo Polje, Rožaje i Petnjica da nadležni organi tih lokalnih samouprava daju prijedloge za prelaženje državne granice između Crne Gore i Srbije i van graničnih prijelaza.

To je, kako se navodi u Izvještaju o vođenju pregovora delegacija Crne Gore i Republike Srbije na zaključivanju sporazuma o graničnim prijelazima i pograničnom saobraćaju, učinjeno kako bi se stanovništvu nastanjenom u pograničnim područjima Crne Gore i Srbije olakšalo kretanje i prelaženje zajedničke državne granice.

U Izvještaju koji je jučer usvojila Vlada, između ostalog, navodi se i da je Crna Gora preuzela obavezu da izgradi zajednički granični prelaz Čemerno – Granica, na putnom pravcu Pljevlja – Priboj, dok će Srbija izgraditi prelaz Vuča – Godovo, na putnom pravcu Rožaje – Tutin.

U Vladinom Izvještaju o vođenju pregovora za zaključivanje Prijedloga protokola o određivanju tromeđne granične tačke između Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, koji je usvojen na jučerašnjoj sjednici, navodi se da su se tri države usaglasile da tromeđa bude u mjestu Zelena Glava.