SDP: Nelegalna smjena Hanke Hajdarević otvorila put neznanju, korupciji i zloupotrebama

0
946
blank

“Osnovni sud potvrdio je ono o čemu smo govorili gotovo dve godine. Hajka i haranga koja je vođena protiv kadrova Sandžačke demokratske partije i ostalih predstavnika prošle vlasti skupo će koštati opštinsku kasu kojom nedomaćinski upravlja ova nenarodna koalicija”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDP u Prijepolju povodom presude i poništenja odluke o smjeni bivše načelnice Opštinske uprave Hanke Hajdarević.

“Nelegalnim smenjivanjem Hanke Hajdarević otvoren je put korupciji, neznanju, zloupotrebama, nameštaljkama, bahaćenju ogromnih razmjera”.

U prijepoljskom odboru ove partije ističu da posljedice ovakvog vladanja izlaze na vidjelo svakog dana.

“Novogodišnje čestitke na mah vrtoglavo poskupeše, poklon paketiće djeca slabijeg materijalnog stanja platiše papreno a klub Župski Rubin prikazuje troškove kao da igra fudbal u Premijer ligi, astronomski kafanski računi, korišćenje službenih vozila i službenih telefona bez ikakve kontrole, kao i nestručno sprovođenje javnih nabavki su samo mali dio jada i čemera koji nas je zadesio”, stoji u saopštenju.

U saopštenju se dalje navodi da je načelnik Opštinske uprave filter svih odluka i garant zakonitog rada Opštinske vlasti u ckelosti kao i da je Hanka Hajdarević svoj autoritet izgradila radom, znanjem i poštenjem.

“Ona je pomagala savetima svim Opštinskim upravama u regionu. Jedino nije bila podobna za novokomponovanu prijepoljsku vlast, a razlog je jasan. Da bi se ‘tetkinoj’ firmi platili preskupi intervjui i čestitke, te da bi tetka napravila promet od 7,3 miliona poslujući sa opštinskim budžetom, morala je da se ukloni Hanka Hajdarević sa mjesta načelnice. Znali su oni da je to protivzakonito, ali ko još mari za zakonitost i novčane kazne, ne plaćaju oni to iz svog džepa a ‘narodna kobila’ je jaka pa će izdržati”, navodi se u saopštenju SDP.