Šehović otvorio adaptiranu sportsku školsku salu u Plavu u koju je uloženo 110.000 eura

0
643
blank
Foto: cdm.me

U adaptaciju sportske sale Srednje mješovite škole “Bećo Bašić” u Plavu uloženo je 110.000 eura, a za rekonstrukciju škole, koja je ugovorena sa Evropskom invensticionom bankom (EIB), i koja bi trebalo da se realizuje tokom naredne godine, obezbijeđeno je preko 100.000 eura.

Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je u oblasti školske infrastrukture uspješno realizovan na teritoriji opštine Plav, ali i dokaz posvećenog odnosa Ministarstva prosvjete i Vlade u cjelini prema sjeveru države, poručio je ministar prosvjete Damir Šehović prilikom svečanog otvaranja adaptirane sportske sale u Plavu.

“U okviru adaptacije sportske sale Srednje mješovite škole ‘Bećo Bašić’, zamijenjen je parket u cjelosti, ugrađen novi sistem rasvjete, saniran je krov, a plan je da u narednom periodu budu rekonstruisane i tribine. Raduje me što ovo neće biti jedina ulaganja u Školu ‘Bećo Bašić’. U sljedećoj kalendarskoj godini planirana je rekonstrukcija školskog objekta, a za ovaj projekat već su stvorene pretpostavke budući da je novac obezbijeđen i urađena projekta dokumentacija“, rekao je Šehović.

blank

On je naglasio da je sala škole “Bećo Bašić” jedina sportska sala u Opštini i njena adaptacija ima višestruki značaj: za djecu kojoj će omogućiti kvalitetnije bavljenje sportom, ali i za lokalnu zajednicu i sportske klubove, zbog organizacije sportskih dešavanja.

“Uz nedavno rekonstruisane sportske terene osnovne škole u Plavu, vrijedne oko 250.000 eura, završetkom ove sale zaokružili smo sportsku infrastrukturu kada je u pitanju obrazovni sistem. A ako tome dodamo i terene u Gusinju vrijedne oko 350. 000 eura, koji su rađeni u saradnji sa Fondacijom Gusinje, možemo reći da su na čitavom ovom podučju uslovi za bavljenje školskim sportom na zavidnom nivou“, poručio je Šehović.

On je podsjetio na još jedan kapitalno važan projekat u Plavu, za koji je novac obezbijeđen, a realizacija ugovorena u saradnji sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

blank

“Riječ je o izgradnji novog vrtića vrijednog preko milion eura, koji će značajno unaprijediti uslove i kapacitete za boravak plavskih mališana. Takođe, u Vojnom Selu smo izgradili potpuno novu školu vrijednu 230.000 eura, rekonstruisali smo dva područna odjeljenja OŠ Petar Dedovi u Murini, u selima Velika i Gornja Ržanica, ukupne vrijednosti oko 60 000 eura. Pomenuti projekti, uz nekoliko drugih manjih investicija, čine da jevrijednost uspješno realizovanih investicija Ministarstva prosvjete u obrazovnu infrastrukturu u ovom kraju na nivou od preko milion eura” rekao je Šehović.

On je dodao da je u prethodne četiri godine često naglašavano da je Sjever prioritet ove Vlade, a kako je kazao, Plav je možda i najbolji dokaz za to.

“Želim da vjerujem da će investicije od preko milion eura u oblasti obrazovanja u opštini Plav, koje su ugovorene sa međunarodnim partnerima, a novac već obezbijeđen, takođe biti uspješno realizovane, sa jednakom posvećenošću i voljom da se svoj djeci u Crnoj Gori pruže uslovi obrazovanja kakve zaslužuju. Što se aktelne Vlade tiče, tu posvećenost jepokazala započinjanjem najvećeg  investicionog ciklusa u prosvjeti ikada, a kakav će biti odnos nove Vlade vidjećemo u nerednom periodu”, zaključio je Šehović.

Izvor: CDM