SKANDAL U NAJAVI! Amfiteatar FIS-a proglašen prostorijama SPP!

0
1093
blank
Foto: SANA

U amfiteatru Fakulteta za islamske studije (FIS) jučer je održan skup Gradskog odbora Stranke pravde i pomirenja.

Naravno, ovdje se postavlja pitanje kako se već duže vrijeme ovaj “vakuf” zloupotrebljava tako što se koristi za promociju jedne političke partije među Bošnjacima. Neko će reći da zapravo tu i nema razlike, da je i Mešihat IZuS postao stranka. U prilog toj činjenici govore i fotografije sa ovog skupa. Sve sami uposlenici Islamske zajednice. profesori medresa, FIS-a, efendije…

Ipak, to nije tema našeg pisanja, kao ni zapažanje da se ni na ovom skupu nije pojavila Elma Elfić. Da li to ona bojkotuje ili nju bojkotuju? I da li to nagovještava neke šumove unutar stranke, kako to već pazarska čaršija priča?!

Prvo se na divljem portalu bliskom Islamskoj zajednici pojavila vijest da je skup održan u prostorijama SPP. Dakle, amfiteatar Fakulteta islamskih studija je proglašen vlasništvom i prostorijama Stranke pravde i pomirenja.

Na prvu smo pomislili da se radi o previdu. Da im se pomješalo, pa ni oni više ne znaju šta je stranačko, a šta vakufsko. Šta pripada stranci, a šta Islamskoj zajednici. Ali, nakon toga, i na zvaničnoj web stranici SPP pojavila se ista informacija:

Opis nije dostupan

“U prostorijama Stranke pravde i pomirenja održan je skup Gradskog odbora Novi Pazar”, piše na sajtu, uz sliku iz amfiteatra FIS-a.

Zato smo dužni da obavjestimo javnost da je zapravo amfiteatar FIS-a sada prostorija Stranke pravde i pomirenja. Ako je tako, postavlja se pitanje s kojim još prostorijama, ili možda cijelom zgradom Islamskih ustanova, raspolaže SPP.

Javnost, a posebno vjernici su zainteresovani da im Mešihat saopći i pruži objašnjenje povodom ovog slučaja.

Još su živa sjećanja kako rahmetli Muamer Zukorlić predaje papir da je ta zgrada u vlasništvu Islamske zajednice i kako sad objasniti da se centralna prostorija u toj zgradi u medijima označava kao prostorija Stranke pravde i pomirenja?!

Mnogo je pitanja koja traže odgovore. Šta je tu u privatnom, šta u stranačkom, a šta u vlasništvu Islamske zajednice?

Izvor: Sandzacke.rs