SPP: Čestitke Ibrahimoviću, neophodne korjenite reforme

0
443
blank
Foto: SPP/BS

Iz Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori uputili su čestitke Ervinu Ibrahimoviću na izboru za novog predsjednika Bošnjačke stranke kao i svim funkcionerima izabranim na IV Kongresu te stranke.

“Vremena jesu izazovna i upravo zbog toga je potrebno da Bošnjaci kao narod pokažu političku zrelost preuzimanja odgovornosti za procese koji se nezaustavljivo dešavaju, pa se nadamo da će novo rukovodstvo pokazati odgovoran odnos prema Bošnjacima i državi Crnoj Gori i da će se uključiti u izvršnu vlast”, saopćili su iz SPP-a.

Kako su naveli iz te stranke, dosadašnji stav funkcionera BS-a da ostanu po strani i da na izvršnu vlast gledaju kao na ‘tuđu’ Vladu nije donio ništa dobro ni Bošnjacima, ni Crnoj Gori.

“Raduju nas najave moguće promjene takve politike u budućnosti. Jaka Crna Gora svoju snagu crpi od građana koji je vole, poštuju, zastupaju i brane, a Bošnjaci su, kao narod, apsolutno posvećeni i njeguju te vrijednosti prema svojoj državi. Nažalost, Crna Gora je u protekloj deceniji, samo gledajući one koji su se iselili iz nje, ostala slabija za 25.000 Bošnjaka, a ogromna je većina onih koji su ostali a koji nemaju potrebnu snagu, ni uticaj jer su suštinski ostali na marginama, u vrhu po socijalnim primanjima i žive u najnerazvijenijim i najzapostavljenijim opštinama u Crnoj Gori”, napominju još iz SPP-a.

Iz Stranke pravde i pomirenja kažu da su zbog svega navedenog neophodne korjenite reforme.

“Naša zajednička misija je da navedene parametre izmjenimo iz korijena, da Bošnjacima vratimo realnu snagu, da zaustavimo iseljavanje našeg i svih drugih naroda, da dijaspori osiguramo stvarni uticaj, a Crnoj Gori damo snažan vjetar u jedra kako bi što brže ispunila uslove i postala prva sljedeća punopravna članica EU”, zaključuju u SPP.