SRAMNO: Muratović ubjeđuje javnost da kroasani nisu bili sa svinjetinom nego s višnjama

0
286
blank

Da su Bošnjacima u ostvarivanju njihovih prava najveći problem ljudi među njima pokazao je večeras objavom na Facebooku Admir Muratović, bivši član SPP-a i bivši funkcioner Mešihata IZUS.

On je, ni manje ni više, izmislio da je kontaktirao Školsku upravu u Kraljevu u vezi skandaloznog dijeljenja bošnjačkoj djeci kroasana sa svinjskim mesom na takmičenju iz matematike koje se danas održalo u Kraljevu.

Školska uprava naravno da ne radi subotom i naravno da je ovu objavu Muratović uradio po nalogu “službi” kako bi zaspinovao skandal kojem su bila izložena naša djeca i kako bi zapravo krivicu organizatora prebacio na sandžačke medije koji su to prenijeli.

Muratović tvrdi da su mu u Kraljevu dali garancije da su za djecu bili naručeni slatki kroasani sa kremom i višnjama, a za profesore sa piletinom, te da se svake godine vodi računa o tome. Tako Muratović uvjerava nas i javnost, ali i roditelje i djecu da su oni kroasani koje su dobili sa svinjetinom zapravo bili sa kremom i višnjama.

Znamo da je Isa a.s. znao vodu pretvoriti i vino koje ne opija, ali do danas nismo znali da Muratović zna svinjetinu pretvoriti u višnje i krem.

Ipak, to ne treba čuditi uzme li se u obzir da mu je predsjednik stranke Samir Tandir svojevremeno dao halal certifikat “Zlatiborcu”.

Poziva Muratović da se kazne Bošnjaci zbog izazivanja vjerske netepeljivosti jer nisu htjeli jesti svinjetinu i mediji koji se to prenijeli i suprostavili se posluženju krmetine našoj djeci. Radi to, ni manje ni više, pišman hodža. Onaj koji bi po zvanju prvi trebao stati u odbranu islamskih svetinja i propisa. Ali ne treba čuditi to, historija Sandžaka je upamtila čak i onog hodžu koji je u Plavu i Gusinju 1913. učestvovao u pokrštavanju Bošnjaka.

Poručujemo Miratoviću da je fotografija koju smo objavili autentična i da smo je dobili preko roditelja djece s lica mjesta. I još mu poručujemo da nas neće uplašiti prijetnjama koje nam u ime nekoga šalje. Naša djeca Muratoviću neće jesti krmetinu ma koliko je ti proglašavao višnjama.

Izvor: Sandzacke.rs