Studentski dom u Novom Pazaru i dalje na čekanju

0
1697

Studentski dom pri multifunkcionalnom objektu Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP), koji je izgrađen prije pet godina, još uvijek nije aktivan, iako ova visokoškolska ustanova trenutno ima oko 800 studenata iz drugih gradova.

Rektor Miladin Kostić rekao je radiju Sto plus da je potrebno da Vlada Srbije donese odluku o osnivanju posebne ustanove za studentski standard u okviru DUNP, da bi dom mogao da počne sa radom, piše radiostoplus.com.

“Smještaj u studentskim domovima naplaćuje se po beneficiranim cijenama, a razlika do ekonomske cijene finasira se iz budžeta države. Tako će i studenstki dom našeg univerziteta biti stavljen u funkciju kada se osnuje ustanova studentskog standarda i kada se u budžetu predvide sredstva za njeno finansiranje i opremanje”, rekao je Kostić.

Inicijativu za izgradnju studentskog doma pokrenuo je još pre više od 10 godina tadašnji rektor DUNP Ćemal Dolićanin, a radovi su počeli 2011. godine.

Multifunkcionalni objekat ima četiri hiljade kvadrata, a prva dva sprata su predviđena za studentski dom, koji bi trebalo da ima oko 100 mjesta.