Sud u Novom Pazaru pravosnažno oslobodio humanitarca Hida Muratovića

0
1083
blank
Foto: Privatna arhiva

Poznati humanitarac iz Novog Pazara – svojevremeno i dobitnik plakete “Večernjih novosti” za “Najplemenitiji podvig godine” – Hidajet Hido Muratović, pravosnažno je oslobođen tužbe žene iz Tutina kojoj je, kako kaže, više puta pomagao.

Na taj način su mu vraćeni ugled i čast, a prije svega povjerenje u njegovo poštenje, pišu “Novosti”.

A, pre četiri godine ga je tužila Hasima Gusinac iz Veljeg Polja kod Tutina, koja je tvrdila da je “zbog neispunjenih Hidovih obećanja” srušila nadstrešicu svoje brvnare.

“Bio sam zaprepašćen kada sam dobio tužbu i video da traži 500 evra na ime naknade štete, a više puta sam joj lično odnosio pomoć i kupovao drva za zimu”, kaže Hido i objašnjava da je ova žena, inače socijalni slučaj, tražila da joj sagradi kuću, što je akcija u koju bi trebalo da se uključi što više ljudi, jer je za takav poduhvat neophodno bar 15.000 eura.

I, najpre je usljedila prvostepena presuda po kojoj je Muratović morao da joj isplati 50.000 dinara, ali je poništena i u ponovljenom procesu je Muratović osuđen na samo 5.000 dinara. Ali, osvedočeno humani čovjek – principijelno – ni to nije želeo da plati, pa je uložio žalbu Višem sudu u Novom Pazaru i dočekao pravosnažno oslobađanje, dok je Hasimi naloženo da plati 60.000 dinara na ime sudskih troškova.

“Nju su na sve ovo nagovorili neki drugi i ranili mi dušu, napali Božje amanete koje nosim 30 godina bez ikakve mrlje i gorke reči. Zato ću odgovoriti kontratužbom i sve što dobijem proslediti u humanitarne svrhe.

Izvor: Novosti.rs