Šutnja SDP medija u Novom Pazaru o smjeni načelnika opštinske inspekcije u Tutinu

0
194
blank

Mediji u Novom Pazaru pod stranačkom kontrolom SDP nisu danas izvjestili o smjeni načelnika opštinske inspekcije u Tutinu Almasa Hamzagića, koji je inače funkcioner i kadar Ljajićeve stranke u ovoj sandžačkoj opštini.

Podjećamo, Hamzagić je jutros ekspresnom odlukom lokalne vlasti smijenjen sa funkcije, a na njegovo mjesto imenovan službenik lokalne poreske administracije iz redova SDA Sandžaka.

I pored toga, danas dok je trajala smjena Ljajićevih kadrova u Tutinu, kadrovi SDP iz Novog Pazara sjedili su u Bošnjačkom nacionalnom vijeću sasvim normalno sa kadrovima Ugljaninove SDA. Kao da se ništa ne dešava.

Reakcije je danas izostala i iz centrale SDP u Novom Pazaru. Sasvim je jasno da SDP nema dovoljno političke hrabrosti spram SDA. Iako su ih u kampanji nazivali četnicima i rušiteljima Bosne, odmah poslije toga su im podržali budžet u BNV i omogućili još godinu vlasti gdje su kadrovi SDP samo privjezak.

U sjenci sječe Ljajićevih kadrova u Tutinu, iz Novog Pazara je stigla jedino poruka visokog funkcionera SDP Huseina Memića, koji je Tutincima kazao da moraju sarađivati sa SDA.

“Tražimo tačke i teme koje nas spajaju, a ne da po svaku cijenu učestvujemo u beskorisnim svađama i podjelama. Tako da smatramo da je važno da se u Tutinu izglasa odluka o novoj deponiji, bez obzira na nezadovoljstvo našeg odbora u Tutinu, kada je u pitanju odnos SDA prema njima. Radi se o projektu od kojeg će interes imati građani Tutina, a ne neka politička partija”, kazao je Memić.

Očigledno, Pazarci su Tutince pustili niz Rašku, pa čak i svoje SDP-ovce u Tutinu. Centrala Ljajićeve stranke u Novom Pataru ne reaguje na ovakav potez SDA u Tutnu jer izgleda ne želi shvatiti da je problem “političke deponije” u koju se Tutin pretvorio veći problem od deponije smeća. Pamet će im sigurno naknadno doći kada se budu isčuđavali lošem izbornom rezultatu.

Izvor: Sandzacke.rs