Telekom Srbija donirao Gimnaziji u Priboju sedam novih računara

0
992
blank
Direktor Gimnazije Vaso Dragojlović (Foto: PP Media)

Pribojska Gimnazija je učestvujući na konkursu Telekoma Srbije dobila sedam novih računara koji će znatno poboljšati uslove rada za đake i profesore u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Donacija Telekoma vrijedna 300.000 dinara samo je prvi u nizu projekata kojim su profesori informatike u saradnji sa Kancelarijom za lokalni ekonomski razvoj, aplicirali kod više donatora u pokušaju da obnove zastareli informatički kabinet, piše PP Media.

Oprema u kabinetu informatike pribojske Gimnazije u prosjeku je stara oko sedam godina, a uz donaciju tri novija računara dobijenu prošle godine ovo je prvo značajnije obnavljanje informatičke opreme u posljednjih 10 godina.

Ovom donacijom kompletiran je set od 10 računara koji mogu svojom konfiguracijom da podrže sve najzahtevnije IT forme, čime je Gimnazija obezbijedila svojim najboljim učenicimae mogućnost da ravnopravno učestvuju u naprednim takmičenjima i edukativnim programima.

Dobra saradnja pribojske Gimnazije i Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, prema najavama odogovornih nastaviće se i tokom ove godine gde su već zajednički sprovedena projektna apliciranja na više grantova evropskih donatora, ambasada i prekograničnih projekata.