Tender “krojen” za jednog ponuđača: Šta će Gradu Novom Pazaru 79 reklamnih displeja?

0
171
blank

Grad Novi Pazar raspisao je tender za zakup svjetlećih displeja montiranih na stubovima javne rasvjete u centru grada za šta u narednih godinu dana planira da potroši 2,8 miliona dinara, saznaje radio Sto plus.

Tenderskom dokumentacijom od ponuđača se traži da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmjerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovako definisane tenderske uslove može ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na ovim lokacijama.

Radio Sto plus navodi da je prije par dana uputio pitanja lokalnoj samoupravi zbog čega su odlučili da zakupe displeje na godinu dana, za potrebe koje kampanje će se koristiti i zašto su tenderski uslovi takvi, ali da odgovore još uvijek nisu dobili.

Izvor: Radiostoplus.com