Treći dan potrage za nestalim profesorom iz Tutina

0
568
blank
Screenshot/Sandžačka TV mreža

Ni nakon tri dana neprekidne potrage nestali profesor Nasuf Selmanović iz Tutina još uvijek nije pronađen. Članovi porodice, prijatelji i drugi građani Tutina i jutros su nastavili potragu na dijelovima terena gdje se sumnja da bi se moglo ući u trag profesoru Selmanoviću.

Prema posljednjim podacima do kojih je došla Sandžačka TV mreža, trenutno se u policiji provjeravaju sve informacije i dojave građana, prema kojima postoje izvjesne indicije da je profesor i dalje u pokretu.

Pripadnici policije u Tutinu jutros su započeli pretragu i pomoću drona, kako bi se istražili i teško pristupačni tereni.

Takođe, kako tvrdi izvor Sandžačke TV mreže iz policije, nestalom profesoru nije moguće ući u trag putem GPS signala, jer je on potpuno izgubljen još od dana Nasufovog nestanka, tačnije oko 11 sati.

Porodica Selmanović još jednom je apelovala na građane da putem društvenih mreža ne šire dezinformacije, jer je u ovom trenutku najpotrebnije da se svi u domenu svojih mogućnosti angažuju pomognu da se nestali profesor što prije pronađe.

Sandžačke TV mreže navodi da su u stalnom kontaktu sa porodicom Selmanović, ali i jedinicama policije koje su na terenu danonoćno, i o svim novim, tačnim i zvanično potvrđenim informacijama građani će biti blagovremeno obavješteni.

Pogledajte izvještaj sa lica mjesta reportera Sandžačke TV mreže:

Izvor: Sandžačka TV mreža