Tuga u Novom Pazaru, sutra Dan žalosti

0
934
blank

Na vanrednoj sjednici Gradskog vijeća donijeta je odluka da se 27. februar 2018. godine, utorak proglasi za Dan žalosti na teritoriji Grada Novog Pazara.

Dan žalosti se proglašava zbog tragične pogibije troje sugrađana koji su život izgubili rano jutros na magistralnom putu Novi Pazar – Raška.

Sutra će zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi Gradske uprave kao i na javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitovati muzika u ugostiteljskim objektima, dok će mediji s područja Novog Pazara svoje programske šeme prilagoditi Danu žalosti.

blank
Foto: Informer/A. G.

Podsjećamo, Novopazarci Sead Krlić (32), Irfan Vatić (32) i Nejla Halitović (27) nastradali su u jutros u udesu koji se desio na magistralnom putu Novi Pazar – Raška.

Njih troje su se nalazili u automobilu marke “BMW” koji se kretao iz pravca Novog Pazara, a koji je iz još uvijek nepoznatih razloga, skrenuo u suprotnu traku i direktno udario u autobus “Kavim – Sandžaktransa” koji saobraća na relaciji Raška – Novi Pazar.