Tutin prošle godine nabavio novu cisternu, građani se više i ne sjećaju zadnjeg pranja ulica

0
327
blank
Screenshot

Komunalno preduzeće “Gradac” iz Tutina septembra prošle godine kupilo je novu cisternu za pranje ulica koja je trebala omogućiti redovno i efikasnije čišćenje i pranje ulica u ovom gradu.

Tada su u izjavi za lokalne medije iz komunalnog preduzeća dali obećanje da će se stavljanjem u funkciju ovog vozila znatno poboljšati kvalitet usluga koje pružaju građanima.

Međutim, sve je ostalo samo na obećanju, a ulice su od tada oprane jedva u par navrata pred izbore, pa se građani Tutina više i ne sjećaju kad se zadnji put to dogodilo.

Tutin je jedan od rijetkih gradova u svijetu gdje se ulice prosječno peru jednom godišnje, najčešće početkom proljeća, kampanjski u okviru akcije “Mjesec čistoće,” na spektakularan način propraćen medijskim izvještajima propagandnih sredstava bliskih lokalnoj vlasti.

Pranje ulica je civilizacijska tekovina koja se svakodnevno upražnjava u svim normalnim gradovima svijeta. No, u Tutinu ova aktivnost, prema svjedočenju samih žitelja, predstavlja prizor koji se rijetko može vidjeti – ne više od nekoliko puta godišnje.

BONUS VIDEO: Šta građani Tutina kažu o (ne)pranju ulica u svom gradu:

Izvor: Sandzacke.rs