U Sjenici i Novoj Varoši pola metra snijega

0
780
blank
Foto: Mondo/ Goran Sivački

Na teritoriji opštine Nova Varoš i u visina sniježnog pokrivača iznosi od 30 do 50 centimetra, a šef opštinskog odjeljenja za investicije Dejan Grbić kaže da nisu očišćeni svi putni pravci ali da se radi na tome.

Dodaje, međutim, da je cilj da se u toku dana očiste svi putevi, ukoliko ne bude još nekih dodatnih padavina.

Načelnik štaba za vanredne situacije u Prijepolju Goran Posrkača kaže da su magistralni i regionalni putevi prohodni, kao i putevi do centara većine mjesnih zajednica, te da nema većih problema u snabdijevanju strujom, osim pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Posrkača je rekao da je ekipa vatrogasno – spasilačke službe intervenisala jučer nakon saobraćajne nesreće u Brodarevu u kojoj je jedno maljoletno lice izgubilo život, kada su beživotno tijelo nastradalog djeteta izvadili iz rijeke.

“Sinoć smo intervenisali i prilikom omogućavanja transporta kolima hitne pomoći jedne žene iz sela Crkveni Toci do bolnice”, rekao je Posrkača.

U opštini Sjenica snijega na pojedinim mestima ima oko 50 centimetara, ali su svi putevi prohodni.

“Najviše snijega ima u MZ Bare, i tu su upravo poslate teške mašine koje će raščistiti prilazne puteve, dok su putevi u ostalim mjesnim zajednicama očišćeni”, kazao je zamjenik predsjednika opštine Mikailo Kaličanin.

Dodao je da njihovo komunalno preduzeće nema dovoljno mašina za čišćenje, pa su zbog toga angažovali privatne firme kako bi svi putevi bili očišćeni.

Kaže i da je snabdevanje električnom energijom uredno, a u svim školama pa čak i u najudaljenijim selima nastava se odvija bez problema.