U toku kontrola javnih česama u Novom Pazaru

0
557
blank

Odjeljenje za zaštitu životne sredine Gradske uprave Novi Pazar u saradnji sa beogradskom firmom “Miphem” ovih dana vrši uzorkovanje površinskih voda na teritoriji Novog Pazara.

To je redovna aktivnost na osnovu koje se ispituju fizičko-hemijske i mikrobiološke karakteristike voda na ukupno 45 javnih česama.

Kako najavljuje Rastko Arsenijević iz Odjeljenja za zaštitu životne sredine, rezultati analize biće poznati za mjesec dana.

“Na ovaj način pratimo kako nam je stanje izvorišta, kao alternativnih izvora snabdevanja vodom i moćićemo da obavestimo građane o ispravnosti. Danas u toku dana obićićemo tridesetak lokacija i u naredna tri četiri dana očekujemo da se završi ovaj posao”, rekao Arsenijević.

On je istakao da je to dobar način za kontrolu svih izvorišta.

“Pored ovih javnih česama uzimaju se uzorci pored puteva i školski vodovodi. Interesantna su nam sva izvorišta kojima ne rukovodi JKP Vodovod i kanalizacija”, kazao je Arsenijević. 

Ovakve analize vrše se najmanje jedanput godišnje, a rezultati fizičko-hemijske i mikrobiološke analize uzorkovanih voda trebalo bi da budu gotovi za mesec dana.

Izvor: RTV Novi Pazar