U Tutinu predstavljen projekat Sahar selo (VIDEO)

0
1165
blank

U Domu kulture u Tutinu predstavljeno je idejno rješenje projekta izgradnje Rehabilitaciono-turističkog centra – Sahar selo.

Nosilac ambicioznog projekta vrijednog blizu milion eura je Udruženje dijabetičara “Sahar” iz Tutina u saradnji sa Savezom društava Srbije za borbu protiv šećerne bolesti.

Prema riječima predsjednika Udruženja dijabetičara “Sahar” Seada Reča ovaj ambiciozno zamišljeni projekat trebalo bi da bude realizovan na teriotriji opštine Tutin.

“Sigurno da će taj projekat imati razumevanja i dobrog sluha na teritoriji regiona, mislim na države kompletnog regiona od Bugarske do Hrvatske, pošto gotovo sa svima njima imamo potpisane memorandume o saradnji”, rekao je Reč.

Kako je planirano, realizacija projekta finansiraće se iz međunarodnih fondova a ne na teret opštinskog i državnog budžeta.

”Račumnamo na finansijska sredstva svetskih zdravstvenih organizacija, svetskih NVO. Sigurno da nećemo opteretiti ni jednu opštinsku upravu, bilo da je to Tutin ili neka druga, niti budžet Vlade Srbije”, kazao je riječ nakon prezetacije projekta.