Ugljanin najavio da će većinu u BNV formirati sa listom “Vakat je”

0
755
blank
Foto: N1

Nosilac liste “Samoopredjeljenje” Sulejman Ugljanin proglasio je pobjedu na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća i rekao da je srećan i ponosan što su izbori protekli bez incidenata u pozitivnoj atmosferi i da su Bošnjaci potvrdili da su zreo narod, javila je N1.

On je kazao da su jučerašnji izbori bili najznačajniji za Bošnjake od raspada bivše Jugoslavije i da su Bošnjaci na njima izabrali Bošnjačko nacionalno vijeće koje ima ovlašćenja da u razgovoru sa predstavnicima Srbije rešava njihove probleme.

Ugljanin je, ocijenivši da nije nezadovoljan već srećan što nisu ostvarili apsolutnu pobjedu, najavio da će većinu formirati sa listom “Vakat je”.

“Sa njima imamo apsolutnu većinu. Svim ostalim učesnicima izbornog procesa ostaje da uđu u sastav bošnjačke skupštine i da zajedno rješavamo probleme”, rekao je on.

Ugljanin je istakao da su jedna stvar institucije Republike Srbije koje se biraju regularno na izborima i zastupaju parlamentarnu, ustavnu demokratiju.

“A drugo su srpske institucije koje zloupotrebljavaju pojedinci da kroz republičke institucije provode aparthejd i formiraju jednu, da kažem, šovinističku grupaciju koja je vrlo štetna i opasna za Bošnjake”, zaključio je Ugljanin.