UGLJANIN: Samo se oko našeg programa možemo ujediniti, SDP i SPP nemaju program

0
216
blank
Foto: SDA Sandžaka

Ljudi koje smo birali na listu imaju svoj program, koji je u stvari aktuelni program BNV, koji predstavlja politički kontinuitet ideje iz devedesete godine. Oni jedini imaju validan program i samo oko njega možemo da razgovaramo, rekao je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin na današnjoj konferenciji za medije.

On je naglasio da druge dvije liste nemaju svoj program, a Vijeće ima.

“Hoće li da podrže program Vijeća ili će u samom startu da sruše Vijeće i da naprave neku novu vladajuću koaliciju. Izbori su bili i ne možemo sada na primjer da oni koji dobiju glasove na izborima za Skupštinu Srbije kažu: Mi sada nećemo da uđemo u Skupštinu Srbije, hajde prvo da mijenjamo Ustav. Pa kad promijenimo Ustav onda ćemo ući u Skupštinu. Ista stvar je i ovdje”, naglasio je Ugljanin.

Svi oni koji traže da izmišljaju neke svoje nove programe, program je Vijeća jedan – tridesetijednu godinu. Samo se na njemu može postići programsko jedinstvo. Kada se ono postigne, uopšte neće biti bitno čiji će biti predsjednik Vijeća, čiji predsjednik Izvršnog odbora i čiji će biti članovi Vijeća, jer će svi imati samo jednu obavezu – da svi zajedno rade u interesu bošnjačke nacionalne politike i statusa Bošnjaka u ovoj zemlji i oni će tada imati podršku svih nas i biće iznad nas, zaključio je Ugljanin uz dozu ultimativnosti.

Izvor: Sandzacke.rs