Umorni lider na kraju političke karijere: Tutin me uopšte ne zanima, bijedni su oni što nam nisu dali većinu

0
810
blank

Da se politička karijera predsjednika SDA Sandžaka bliži kraju najbolje je pokazala današnja konferencija za medije na kojoj je Ugljanin na najgrublji mogući način izvrijeđao političke protivnike u Sandžaku. On je svu svoju nemoć da spriječi definitivni gubitak vlasti SDA u Tutinu iskazao uvredma na račun neistomišljenika.

Ugljnanin je izbjegao da konkretno odgovori na pitanje novinara o dešavanjima u Skupštini Opštine Tutin rekavši da je “suvišno da se bave time da li u Tutinu imaju dva odbornika više ili manje” i da ih to “uopšte ne zanima”.

“Vidite i samo šta se dešava u Ukrajini. I suvišno je da mi prićamo da li u Tutinu imamo dva li tri odbornika. Nas to uopšte ne zanima”, kazao je Ugljanin

On je odbornike u Tutinu koji su odbili da daju podršku SDA Sandžaka nazvao bijednicima.

“Mi se borimo i za one Bošnjake koji ćine skupštinsku većinu u Tutinu, ali i za one bošnjake koji se kriju po kahvama da ne bi imala skupštinska većina. Nisu ni svjesni koliko su niski, nisu ni svjesni koliko su bijedni. Treba ovo da ćuju šta prićam pošto ja sa njima nemam davno kontakt. Da ćuju da je bijedno to što rade”, rekao je Ugljanin.

Da Ugljanin ostaje usamljen u svojoj pogrešnoj politici govori i činjenica da su mu danas na konferenciji za medije podršku na zadnjoj liniji odbrane pružili i stali iza njega zet Haris i sestrić Esad.

Izvor: Sandzacke.rs